Kaj je CISV?

CISV International je mednarodna skupnost predanih prostovoljcev, ki ustvarjajo priložnosti za ljudi vseh starosti, da skozi mednarodne programe spoznajo pomen razumevanja, strpnosti in sodelovanja v ustvarjanju bolj pravičnega in miroljubnega sveta.

Ustanovljen leta 1950, v prepričanju, da je mogoče doseči mir skozi medkulturno prijateljstvo, danes vključuje 70 držav po celem svetu.

CISV ponuja paleto edinstvenih, izobraževalnih skupinskih aktivnosti, ki spodbujajo razvoj medkulturnega razumevanja otrok, mladostnikov in odraslih iz celega sveta. S spodbujanjem spoštovanja kulturnih razlik in razvijanjem samozavedanja, CISV usmerja udeležence k vključitvi teh vrednot v vsakdanje življenje, ko postajajo aktivni državljani sveta in si tako prizadevajo za bolj miroljuben svet.

Za več informacij obiščite mednarodno spletno stran www.cisv.org.

 

1950

Leto ustanovitve

70

Držav članic

200

Mednarodnih programov letno

10000

Udeležencev na leto

CISV izobražuje in navdihuje dejanja za pravičnejši in bolj miren svet.
CISV Slovenija je del CISV International postal leta 1999, ko se je prva delegacija udeležila Village-a v Italiji. Že istega leta smo gostili tudi prvi mednarodni program, Interchange z Brazilijo. V 19-ih letih delovanja je CISV Slovenija napredovala in postala polnopravna članica, tako imenovan National Association. Od ustanovitve so se člani skupno udeležili več kot 120 kampov po celem svetu. Od leta 2009 do danes smo pri nas gostili  5 kampov in RTF (Regional Training Forum).
  • Nudimo znanje, informacije in možnost razvoja na univerzalnih temeljih, spodbujamo mednarodno komunikacijo in mirno reševanje sporov,
  • pospešujemo in vzpodbujamo ljudi, da prevzamejo odgovornost za lastna dejanja,
  • v osebah pospešujemo zmožnost jasnih odločitev,
  • pospešujemo in vzpodbujamo sodelovanje vseh, ki sodelujejo v krajevnih, narodnih in mednarodnih skupnostih,
  • pomagamo pri vzgoji in oblikovanju zrelih in osveščenih državljanov sveta,
  • vzpodbujamo sodelovanje v mednarodnih aktivnostih za mir v svetu.