Novice

Kontakt

Za splošna vprašanja se obrnite na slovenia@cisv.org

 

CISV - Kako je nastal?

Organizacija CISV International (prej Children International Summer Villages) je bila ustanovljena leta 1950. Ustanovila jo je ameriška psihologinja Doris Twitchell Allen, ki si je že od same ustanovitve prizadevala za izobraževanje in navdihovanje mladih k bolj pravičnemu in miroljubnemu svetu. Za Doris Allen in organizacijo CISV Int., so otroci in mladi predstavljali idealno izhodišče za vzgojo za mir. Programi so bili razviti, da bi mladim ponudil možnosti, da spoznajo svoje vrstnike iz drugih držav in oblikujejo medkulturna prijateljstva. Lokalni programi pa dajejo ljudem priložnost, da se naučijo o kulturah v svojih skupnostih in raziskujejo pomembne teme, povezane z mirom, strpnostjo in razumevanjem.

Prvi program, ki ga je organizacija CISV izvedla je bil Village leta 1951. Udeležile so se ga Francija, Velika Britanija, Švedska, Danska, Norveška, Združene države Amerike in  Nemčija.

Od prvega Village-a naprej so CISV prostovoljci v naših Chapterjih organizirali že več kot 6000 mednarodnih programov, ki se jih je udeležilo okoli 230 000 udeležencev. Od leta 1950 se je svet spremenil in organizacija CISV se je razvijala skupaj z njim in potrebami družbe. Danes CISV ponuja življenjske izkušnje ljudem vseh starosti, od enajstletnikov vse do odraslih. Naša organizacija je zrasla iz enega samega programa v sedem različnih mednarodnih programov; od enega samega Village-a do več kot 200 letno izvedenih programov, z več kot 8000 udeleženci.

CISV še naprej raste in širi svoj vpliv, njegovo delovanje pa še vedno usmerja ustanovno prepričanje, da je mogoče s pomočjo izobraževanja, prijateljstva in medkulturnega razumevanja, ustvariti bolj pravičen in miroljuben svet.

fb